Porsche 911 Turbo

Leave a comment
Porsche

Porsche 911 Turbo – 997 Turbo (2005–2011)

The Turbo version of the 997 series featured the same 3.6 L twin-turbocharged engine as the 996 Turbo, but this time it developed 480 PS (353 kW; 473 bhp) and 620 N·m (457 lb·ft) of torque. This was in part due to the 997’s VTG (variable turbine geometry), which essentially combines the low-rev boost and quick responses of a small turbocharger with the high-rev power of a larger turbocharger. As well as producing more power and flexibility, the new turbocharger improved fuel consumption over the 996 Turbo. With these performance upgrades, it accelerates to 100 km/h (62 mph) in 3.7 seconds (with the manual transmission) and reaches a top speed of 310 km/h (193 mph). However, these are official figures and Porsche is notable for being conservative about their power and performance ratings. Motor Trend Magazine has clocked the 997 Turbo’s 0–60 mph time in 3.2 seconds with the Tiptronic transmission. Jeremy Clarkson on his “Thriller” DVD, showed that on a de-restricted stretch of autobahn with just the right downwards gradient, the car maxed out 200 mph (320 km/h). The optional Sports Chrono overboost package increases torque to 680 N·m (500 lb·ft) for short periods (maximum 10 seconds) but over a narrower rev range.

Source: Wikipedia

Đánh giá của Chili Pepper Garage

Phải thừa nhận một điều là những thiết kế của Porsche luôn làm những tín đồ tốc độ khắp cùng mặt đất đều phát cuồng. Chỉ với một thiết kế ‘giọt nước’ khí động học làm cốt lõi, nay qua hàng chục năm dòng 911 lừng danh đã có đến gần 50 biến thể đẹp ngất ngây. Và đây, chiếc 911 Turbo (997) là một trong những ngôi sao sáng chói nhất. Mẫu xe 911 Turbo này được sản xuất bởi Joy City vốn dĩ rất nổi tiếng với những dòng mô hình mô-tô phân khối lớn. Danh sách các sản phẩm mô hình xe hơi của Joy City không dài, nhưng nếu so về chất lượng, Chili Pepper cho rằng Joy City thật sự không kém cạnh Welly trong phân khúc ‘đại chúng’ này là mấy.

Nếu so sánh mẫu xe này với chiếc 911 GT3 RS của Welly, về ngoại thất, Joy City có nhỉnh hơn một chút tuy cặp đèn hậu không chi tiết bằng, nhưng đến phần nội thất, Welly vẫn xứng đáng được ngồi ‘chiếu trên’ hơn hẳn. Tuy nhiên 911 Turbo của Joy City mở được cốp sau và thấy một phần bộ máy ‘bé hạt tiêu’ nhưng đạt công suất ‘khủng long’ tới hơn 500 mã lực.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s